Futbol : Antalya'da spor olayında Meb'us Raih Beyefendinin büyük emekleri, çabaları unutulmayacağı gibi Beledeyi ve Hak Evi Reisi Hüsnü Bey'in, Diyarbakır Valisi Faiz Bey'in de bu konudaki çaba ve yardımları vardır. Eski Nafia Vekili (Bayındır ve İskan Bakanı) Hilmi Bey ve yine eski Valilerden Müsteşar Arif Bey'in yardımları spor olgusuna katkılarının Antalya'lılar tarafından unutulması mümkün değildir. Türkiye İdman Cemiyetlerinin 1340 tarihinde İlimizde kurulması ile İlk Işık, Yıldız Hilal, Terakki ve Yıldırım adlı kulüpler Federe olmuşlar, Terakki adlı kulüp daha sonra Altınay adıyla faaliyetlerine devam etmiştir. Antalya'da Türkiye İdman Cemiyetlerinin kurulmasıyla Antalya Bölgesi futbol müsabakaları organize edilmeye başlanmış ve bu Turnuvada Antalya İdman Cemiyeti Birinci olmuştur. Bundan dolayı kazanılan şilt İl Müdürlüğümüz arşivindedir. Bundan sonra 3530 sayılı Beden Terbiyesi Kanunun çıkmasıyla Beden Terbiyesinin kurulması anısına Türkiye genelinde Akdeniz Kürek Şampiyonası organize edilmiş ve bu müsabakalarda Antalya'lı kürekçiler birinci olmuştur.
Kayak Merkezi Coğrafi konumu nedeni ile 4 mevsimin aynı anda yaşanabildiği Antalya'da, sahilde denize girerken, Antalya'ya 50 km uzaklıktaki Saklıken'te kayak yapmak mümkün olmaktadır.
Saklıkent : Antalya kışı olmayan, yılın hemen hemen her gününde denize girilebilen sıcak iklimi ile bilinen bir kenttir. Öte yandan sadece 45 km. uzaklaşılınca 3000 m. yüksekliğe ulaşan Saklı Yaylasında kurulu Saklıkent'e varılır. Kış sporlarına elverişli bir yerdir.
Kayak Sezonu: 15 Aralık-15 Nisan En İyi Sezon: Ocak, Şubat, Mart Ortalama kar kalınlığı: 50cm-100cm
Saklıbel Teleski:
Uzunluk: 745 m
Başlangıc irtifa: 1890 m
Bitiş irtifa: 1940 m
İrtifa farkı: 50 m
Çıkış süresi: 5 dak. 30 sn.
Ortalama Eğim: %30
Bakırlı Teleski:
Uzunluk: 840 m
Başlangıc irtifa: 1890 m
Bitiş irtifa: 2130 m
İrtifa farkı: 240 m
Çıkış süresi: 5 dak.
Ortalama Eğim: %40-%45
Dağcılık ve Tırmanma Toros Dağlarının uzantılarından Beydağları Antalya il sınırları içindedir. 600-3086 m. yükseklikleri arasında yer alan dağlar jeologlar ve coğrafya bilimciler için değişik olanaklar sunar. Tekedoruğu, Bakırlı Dağ, Tahtalıdağ ve Kızlar Sivrisi önemli doruklardır. En yüksek doruğu 3086 m. ile Kızlar Sivrisi'dir. Dağcılar bu doruğa sedir ormanları ile kaplı Çamkuru Vadisi'nden ulaşılır. Dağa tırmanış bir gün içinde tamamlanabilir.
Beydağları
Rafting Köprülü Kanyon Milli Parkı sınırlarındaki Köprüçay, ülkenin en ilgi çekici rafting merkezlerindendir. Antalya'nın önemli turizm merkezlerinden olan Manavgat ilçesi sınırlarında akan Manavgat Çayı, rafting için elverişli parkurlara sahiptir.
Köprüçay Manavgat Çayı
Sualtı Dalış Antalya kıyılarındaki pek çok noktadan sualtı dalış yapmak mümkündür.
Antalya Dalış Noktaları
Avcılık Kıyı boyunda ve yaylalarda bol miktarda keklik, sülün, ağaç güvercini, bıldırcın, üveyik, kayalık kesimlerdi ve ovalarda yaban güvercinleri, çulluk, turaç, karatavuk vardır.
Göller ve gölcüklerde yaşayan çok sayıda yaban ördeği ve yaban kazı kış aylarında kıyılara inerler. Sahilin ormanlık kesiminde geyik, tilki, sansar, alageyik, sincap, yaban keçisi, dağlarda ise ayı, kurt türleri bulunur.
Balıkçılık Görmek isteyeceğiniz her türlü balığı Antalya sularında bulabilirsiniz. Akay, avcı, çipura, fangri, iskarmaç, iskorpit, isparit, istavrit, kılıç, kırlangıç gibi balıklar ve Akdeniz'e özgü girida balığı çok lezzetlidir. Akarsuların denizle birleştiği yerde özellikle levrek ve kefal bulunur. Turna, pisi, izmarit, böcek, istakoz ve kerevit de yakalanabilir.
Antalya bir alabalık cennetidir. Bölge çaylarında bol miktarda bulunan alabalıkların yanısıra kefal, levrek, sazan ve yılan balıklarını da çeşitli akarsu ve göletlerde görmek mümkündür.
Gençlik Kampları Antalya Kemer ilçesinde gençlerin faydalanabileceği Orman kampları bulunmaktadır.
Orman Kampları Uluslararası Alanya Dağ Bisikleti Kupası
Yaklaşık 15 ülkeden 200 kadar sporcunun katıldığı yarışma, 'Union Cycliste INternalional' takviminde E1 kategorisinde yer almaktadır.Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun gözetiminde, Alanya Doğa Sporları Kulübü'nün koordinatörlüğü ve Alanya Belediyesi'nin desteğiile düzenlenen yarışmanın parkuru 7 kilometredir. Kazanalara para ödülü verilen yarışma ekim ayında gerçekleşiyor. Sadece profesyoneller değil, amatör yarışmacılar da yarışlara katılabiliyor.
Plaj Voleybolu ŞampiyonasıSonraki yıllarda ise Giderek ivme kazanan Alanya'da yapılan plaj voleybolu organizasyonları FIVB ninde dikkatini çekmeye başlamıştır. Dünya Baltacıoğlu'nun da katkılarıyla 27-31 Ağustos 2003 tarihinde Avrupa şampiyonası finalinin Alanya'da yapılmasına karar verilmiştir.27-31 Ağustos 2003 tarihinde yapılan bu organizasyonun ödülü bayanlarda 100.000 €, erkeklerde 100.000 € olup şampiyonaya 22 ülkeden 24 bayan 24 erkek takım kıyasıya mücadele etmiştir. Erkeklerde Avusturya takımından N. Berger / C.Doppler Bayanlarda ise Almanya takımından S. Pohl / O. Rau şampiyon olmuşlardır. Organizasyonu bir çok yerli ve yabancı medya mensubu takip etmiş olup bir çok Avrupa ülkesine canlı yayın yapılarak Alanya'nın tanıtımı yapılmıştır. Plaj Voleybolu sayesinde Avrupalı bir çok sporcu kış aylarında Alanya'da kamp yaparak turizme önemli katkı sağladığı gibi plajlarımıza kurulan onlarca voleybol sahası sayesinde Türk sporcu yetiştirilmesi de sağlanmıştır